מה זה השגחה פרטית

שלום רב…
כמה נעים וטוב להיות פה ולקרוא את תשובותיכם המלומדות..עונג…
שאלתי הינה…אני לקראת גרושין…
רציתי לדעת האם יש בין בני זוג נשואים השגחה פרטית משותפת ולאחר הגרושים היא משתנה ?
יש השפעה לגרושין על ההשגה הפרטית?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

השגחה פרטית ענינה שכל פרט ופרט בבריאה מושגח מפוקח ומונהג על ידי ה' יתברך, אין השגחה כללית שלני בני זוג יחד, אלא כל אדם כל בריה, מונהגת בכל מעשה ומאורע על ידי ה' יתברך. לפי תורת הבעל שם טוב, השגחה פרטית אינה מיוחדת רק לעם היהודי, אלא כל עלה קטן שנושר מהעץ, כל גרגיר סוכר יש עליו השגחה פרטית, וראה הרחבה רבה בענין זה  בס' שפתי חיים השגחה.

שתדעו רק טוב כל הימים, ולא תבואו לידי צער.