חמותי לקחה עבורי הלוואה מהבנק מה עושים עכשיו

הייתי צריך הלוואה והבנק לא אישר לי את הסכום אז חמתי לקחה את ההלואה בריבית נמוכה מאוד מאוד ואני מעביר לה את הסכום שהיא משלמת כל חודש לבנק
אחרי כמה חודשים הרהרתי שמא את ההלואה שהיא עשתה עם הבנק יש היתר עסקא [הראו לי] עכשיו כאילו היא הלותה לי ואני משלם ריבית
האם זה נכון?? כי לא זו היתה הכוונה ואם כן מה אפשר לעשות מדובר בריבית
יש לציין שההחזר של הקרן הוא 694 לחודש ועם הריבית זה 702 (ל3 שנים) הסכום הקטן של הריבית מבחינתי הוא כלום מעולם לא התחשבנו על כסף מועט כזה היא גם אמרה לי באחד הפעמים שאין צורך להעביר לה 702 מספיק לרשום סכום עגול… כלומר אין הקפדה
בכל מקרה איך עושים את זה בצורה הכי טובה שאפשר כעת

תשובה:

שלום רב,

אתה היית אמור לעשות היתר עיסקא עם חמותך. ואין נפק"מ בסכו"ם פעוט דרבית אפילו פחות משוה פרוטה אסורה.

אמנם כתבתי בספר פרק כה סעי' כה דאף שלכתחילה היה צריך לעשות היתר עיסקא מ"מ אף אם לא עשו זה חשוב הלואה בהיתר עיסקא דחשוב שחמותך נתנה לך את ההלואה באותם תנאים שלקחה מהבנק [ודלא כברית יהודה והתורת רבית שהחמירו בזה עי"ש שדחיתי את ראית הברית יהודה והבאתי סימוכין לדברי]
כעת כיון שאי אפשר לעשות היתר עיסקא למפרע אם אתה רוצה להחמיר צריך להחזיר לחמותך את כל המעות ושוב ללות ממנה מחדש בהיתר עיסקא.אולם מעיקר הדין הדבר מותר אלא שהמחמיר תע"ב.