לשקר כדי לקבל הצעת מחיר מחברת ביטוח

שלום,
אני נמצא כרגע בחברת ביטוח מסויימת וברצוני לברר על מחירים נוספים כי התכנית שאני נמצא בה לא מוצאת חן בעיני.
התקשרתי לחברת ביטוח פרטית והם אינם מעוניינים לתת לי הצעת מחיר כיוון שיש לי כבר ביטוח. אמרתי להם שאני מעוניין להתנתק מהחברת ביטוח שלי כרגע, אך היא אומרת שיש להם כרגע פרוייקט גדול אז הם מתעסקים רק עם אנשים שעדיין אין להם ביטוח (או בתקופה שנגמר להם הביטוח).
האם מותר לי לומר לה שאין לי כרגע ביטוח למרות שאני רק מתכוון לעזוב את הביטוח? על מנת שהיא תתן לי הצעת מחיר (שעפ"י חברים שמעתי שהיא יותר נמוכה). אינני רוצה להתנתק קודם כדי שלא תהיה לי בעיה לנסוע ברכב, וגם לא לחכות עד שיסתיים זמן הביטוח, משום שחבל לי על הכסף.
תודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אינני רואה צד היתר לשקר לנציגת חברת הביטוח. העובדה שהם לא רוצים לתת שירות למי שיש לו כבר ביטוח מוזרה לי. אבל, עם זאת, אם יש לחברה סדר עדיפויות מסוימת, אסור לשקר בכדי לקבל ממנה שירות.

אני מציע להתקשר שוב ולדלג על הסיפור שיש לך ביטוח אחר ואתה מחפש יותר זול, אלא לבקש שאתה רוצה לקבל מהם ביטוח. בצורה כזאת אין שום איסור.