משכיר שמביא קונים לראות את הדירה ומפריע לשוכר

אני שוכר וילה ובעל הדירה מציק לי כל פעם שיש לו לקוחות שרוצים לקנות הוילה בכך שהוא מביא אנשים לביתי ומטילים לי בבית ופותחים חדרים גם אים הילדים ישנים. האם זה חוקי ומה אפשר לעשות כדי לעצור זאת?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

בכל מקרה הנך רשאי לקבוע איתו על ימים קבועים ושעה קבועה וסבירה, פעמיים בשבוע, שהוא רשאי להביא קונים. אינך חייב לתת לו כל יום וכל שעה שירצה, הקונים צריכים להתאים את עצמם אליך ולא אתה אליהם.
לגבי עצם החיוב לתת לקונים להיכנס לדירה, אם כאשר הוא השכיר לך את הדירה הוא אמר לך שהוא מתכונן למכור את הדירה, הוא רשאי להביא קונים באופן סביר וכדלעיל. אם לא גילה לך עובדה זו, הוא לא יכול לחייב אותך להכניס קונים, אלא בסוף תקופת השכירות וכאשר מקובל בכל דירה שכורה. אבל לפנים משורת הדין ראוי להתפשר ולהגיע להסדר.