אזכרה בחול המועד

שלום רב
אימי נפטרה ב כ' בחשוון וזו שנה ראשונה וצריך לערוך האזכרה ב כ' בתשרי (11 חדשים). זה נופל בחול המועד.
איך נוהגים מנהג ארץ ישראל ?
תודה
תשובה:

שלום רב

ראשית השנה היתה מעוברת, כך שאזכרת 11 חודש הנהוגה אצל הספרדים תהיה בכ' באלול. לגבי האזכרה העיקרית שהיא ב12 חודש, אכן לא ניתן לקיים אותה בחול המועד, בו לא עולים לקברים, ויש לעלות לאחר שמחת תורה. וראוי להדר לעלות גם ביום השנה שהוא ה13 חודש, בכ' בחשון, ראה שו"ת רב פעלים ח"ד סי' מא.

בשורות טובות ושבת שלום.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. ראיתי בחזו"ע – אבילות חלק ג' עמ' רא (כמדומני) שכתב שכאשר השנה מעוברת, יש לעשות את האזכרה גם לשיטת הספרדים בחודש היג ולא בחודש הי"ב. (לגבי תענית פסק שם כדברי מרן בסימן תקסח שחודש הי"ב הוא העיקר, אך לא לגבי היארצייט) והביא מקורו כיד ה' הטובה עליו להוכיח שיטת בני ספרד בזה.

    מאידך, בילקו"י אבלות סימן מ' (סעיף יא?) פוסק שחודש הי"ב הוא העיקר ובו עושים האזכרה, אך מי שרוצה לעשות גם בחודש הי"ג תע"ב…
    אשמח לחו"ד בנידון כיון שזה דבר הנוגע למעשה..

  2. לי ידועים דברי הבן איש חי, וכפי שהורה גם בילקוט יוסף, וכך הובא בלוח השנה של בית ההוראה אהבת שלום בחודש אדר א', הס' חזון עובדיה אינו תחת ידי כרגע אנסה לעיין בו.