קיבל על עצמו להתענות בל"ג בעומר מה יעשה

שלום כבוד הרב,

האם מותר להתענות תענית יחיד ביום ל"ג לעומר?
ואם אסור, מה יעשה אדם שקיבל על עצמו להתענות בלג לעומר בתפילת מנחה?

תשובה:

שלום רב,

לא, מתענים בל"ג בעומר. אולם אם קיבלת על עצמך במנחה להתענות צריכים לעשות התרה. ואם לא עשית התרה חייבים להתענות.

ראה במגן אברהם סי' תקעג סק"א שכתב שחתן מתענה ביום ל"ג בעומר משום שהאיסור להתענות בל"ג בעומר אינו מחמת ההלכה אלא מחמת מנהג. אולם בכל זאת יש לעשות התרה, ראה מה שכתב במג"א סי' תכט סק"ו שאדם שקיבל על עצמו תענית ביום שאין אומרים בו תחנון יש לעשות התרה כגון באחד מימי ניסן. וכן הוא בכף החיים סי' תקע ס"ק יד. וראה בשו"ע יו"ד סי' רכח סעי' מב שניתן לעשות התרה על נדרי תענית. ואופן ההתרה הוא שישאלו אותו אילו היית יודע שבימים אלו אין מתענים היית מקבל על עצמך תענית?

בהצלחה