כשרות בשר בזמנינו

שלום רב,
השאלה לגבי כשרות.
אני הבנתי שבני ספרד נהגו להחמיר בבשר יותר מבני אשכנז. הבנתי שיש מחלוק לגבי זה.
האם תוכל לבאר לי את המחלוק?
בנוסף לכך האם כשרות רבנות מותר לבני ספרד הרי הבנתי שבני ספרד נוהגים לאכול רק בשר בהמה עם ריאות חלקות,וכאל השאר טרף האם יש מקום להקל בזה?

תשובה:

שלום רב

גם בשר שאינו חלק הוא כשר, כאשר החליטו שאין נקב בריאה, אלא שאם רוצים לאכול חלק, וכך ראוי להקפיד, הבית יוסף החמיר בזה יותר משאר פוסקים והספרדים חששו לדבריו. אולם מה שחשוב לדעת, שבנושא של כשרות הבשר יש המון קשיים, מערכות הכשרות היום גדולות מאוד, וחובה לרכוש בשר רק מכשרות מהודרת ביותר, אחרת עלולים להכשל. מעבר לשאלות ההלכתיות נטו, יש בעיות בהשגחה עצמה, עד כמה היא קפדנית ומקצועית. העובדות הן, שבמערכות הכשרות המהודרות אף שהם אשכנזיות, מאשרים אחוז הרבה יותר קטן של בהמות, מכשרויות שאינן מהודרות והן ספרדיות, לכן הנושא של החלק בית יוסף הוא שולי יחסית לבעיות האמיתיות.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. רב תודות.. על איזה השחגות כבודו ממליץ? אני מתכוון לא סומך על השחגה אלא יודע בוודאות שהשחגה המסוימץ הזאתי כשרה למהדרין?