חיוב תשלום אחרי שלש חודשים שעבר מהשכרת פלפון

שלום וברכה רציתי לשאול שאלה שאלה:אני השכרתי שתי פלפונים לפני כשלוש וחצי חודשים לכמה ימים בשביל שתי אנשים שהיגו לטיול שלי לפולין אחשב החבילה של הפלפון מגיע אים סכום כסף לדקות ואים אתה עובר אל יותר הם אומרים לכך אחרי זה כמה חייבים להם החזרתי את הטלפון כשחזרתי ואמרי לי שיחזרו אלי תוך שבוע אני לא שמעתי מהם עד אחשב (שלש וחצי חודשים אחרי) ואחשב הם אומרים שאני חייב להם 27דולר אני מבין שזה האחריות שלי אני השכרתי את הפלפונים אבל כבר עבר שלש וחצי חודשים איך אני ירוץ אחרי האנשים שהיגו לטיול לשלם לי ועוד אים אני ימצא אותם הם יגידו לי מה נסקרתי אחשב מהצד שלי איך יכולים לבא שלש וחצי חודשים אחרי ולהגיד לי שאני חייב להם כסף מאז כבר יכלתי לחזור לחו"ל (לבית) והם לא היה מוציאם אותי בגלל זה זמן רב אחרי הסיפור רציתי לדעת אים הטענה הזאתי אןמר שאני צריך לשלם אפילו שנזכרה כזה מחר או שאני לא צריך לשלם או לעשות בשרה מכקה לשמע את ההלכה תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אתה חייב לשלם להם ואין בעובדה שלא חזרו אליך שום דבר שיוכל לפטור אותך.