ממתי מסתפרים? תלישת שיער בשבת

שלום. האים מותר להיסתפר היום? ליפעמים איפה שגודלים שערות במקומות המכוסים שבגוף. אז בשבת ליפעמים ניתשלשים מישם שערות. האים זה חילול שבת ואים כן מותר לגלח תשערות מישם?

תשובה:

שלום רב

למנהג האשכנזים מותר להסתפר מחר בבוקר – יום ל"ג בעומר, ולמנהג הספרדים רק ביום שישי בבוקר – ל"ד בעומר, ולמנהג האר"י כל ימי הספירה אין להסתפר.

כאשר נתלשת שערה בשבת שלא בכוונה תחילה, ולא באופן של פסיק רישא, כלומר לא עשית ביודעין פעולה שבהכרח גורמת לתלישתה, אין בכך כל איסור, ואין כל צורך לגלח את שיער הגוף כדי שלא להכשל… לא שמענו לשום פוסק מגדולי הדורות שנהג כך…

יום נעים ובהצלחה