אבא גוי בליווי בחופה

שאלה:

בחור שנולד לאמא גויה ואבא יהודי חזר בתשובה והתגייר כדת וכדין, עומד להתחתן בקרוב עם בחורה שההורים שלה אינם יודעים שהבחור הוא גר (היא אינה רוצה ליידע את ההורים).
הבחור חושש מאד שמא זוג אחר ילוו אותו לחופה הן מפאת ההורים שלו, והן מפאת משפחת הכלה שידעו שהוא גר. האם יש מקום להתיר להורים של הבחור (האמא הגויה והאבא היהודי) ללוות לחופה?
תשובה:
שלום רב,
ענין הליווי בחופה בדרך הוא אינו ענין הלכתי. ראה שו"ת מנחת יצחק ח"ה סי' פ' שכתב אודות המנהג הנפוץ היום שלא מלווים שני זוג הנישואים בזיווג שני, ולאחר שביאר את שורשו של המנהג הביא: "ועי' בתשו' שבות יעקב (ח"ג סי' ע"ז), אבל י"ל דהוי רק משום סימן טוב, כמו שעבדינן כמה ענינים בנשואים לסימן טוב, ובזה נכון מאד". וכך גם יש להסתכל על ענין זה.
מאידך, לגרום חוסר נעימות גדולה מאד הן לגר והן לכלתו הוא יכול להיות ענין של דאורייתא, וכשם שיש שכתבו בהקראת הכתובה לא להזכיר בקול עניינים שהצנעא יפה להם מצד בני הזוג (מאומצים וכד') שההורים מרגישים בחוסר נעימות. או כשם שבעליה לתורה הגר מבקש שלא להזכיר בן אברהם אבינו, ראה ברמ"א סי' קלט, ובשו"ת מנחת יצחק – ליקוטי תשובות סי' יא.