ספק פגיעה ברב

שלום כבוד הרב כשהייתי בבית הכנסת תרמתי כסף ואמרתי לרב "זה לדברים טובים או תעשו בזה דברים טובים"משהו כזה והוא אמר לי "ברור"ואמרתי לו "הכוונה שזה לבית כנסת"יום למחרת חשבתי שאולי טעיתי וזה פגע ברב שאמרתי את זה ולא התכוונתי לזה שחס וחלילה הוא יעשה בזה דברים לא טובים פשוט חשבתי בקול רם ואני בספק אם הרב נפגע לאחר מכן הוא דיבר איתי כרגיל השאלה שלי האם לדבר איתו על זה ולבקש סליחה או להשאיר את זה כך…תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

לא. אתה יכול להשאיר את זה כך, אני בטוח שהוא לא נפגע. הוא הבין את כוונתך הטובה ולא חלילה להיפך. הרב בודאי דן כל אדם לכף זכות, ואם אמרת מילה שאפשר לפרש אותה לכוונה טובה ואפשר להיפך, ודאי שהוא יפרש אותה לטובה.

בהצלחה