מים מגולים במיחם חשמלי

שלום, האם מים שרותחים כל הלילה במיחם דלוק שבמכסה שלו ישנם 2 חריצים נחשבים כמים מגולים שעדיף להמנע משתייתם?

תשובה:

שלום רב

טעם הגזירה במים מגולים היו מחשש שנחש יכנס שם ויטיל את ארסו. לכן בחורים קטנים כאלו המיועדים להוצאת אדים אין מקום לחשש. באופן כללי יש לזכוטר שמעיקר הדין כלל לא חוששים למים מגולים בזמנינו כמבואר בשו"ע יו"ד סי' קטז, למעט בקידוש והבדלה מחמת חשיבות המצוה. אלא שהגר"א מחמיר בזה.