מדוע אין חול המועד בשבועות

מדוע אין חול המועד בחג השבועות

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע. אבל באותה מדה ניתן לשאול מדוע לא אוכלים מצות בחג השבועות, לכל חג הקב"ה קבע את כלליו ופרטיו. בסוכות ופסח כתוב בפירוש בתורה שבעת ימים תשבו בסוכות, או שבעת ימים תאכל מצות. ואילו בשבועות לא כתוב אלא על החג עצמו ותו לא. ניתן להוסיף שלגבי הקרבנות כן יש אפשרות תשלומין כל שבעה, ולכן מנהג ארץ ישראל שלא לומר תחנון בכל השבוע שלאחר חג השבועות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ראיתי תשובה לזה באתר הידברות:
    חג השבועות הוא למעשה הסיום של חג הפסח, וכדוגמת שמיני עצרת שהוא הסיום של חג הסוכות. וכך מבואר בדברי הרמב"ן שימי הספירה הם כימי חול המועד, ויום השבועות הוא השלמה לחג הפסח.