אכילה בבית קברות בריחוק מהקברים

האם מותר לאחר פקידת הקבר ביום השנה לעשות סעודת מצווה בבית הקברות
מדובר רק על ברכות ללא נטילת ידיים והמוציא
אם זה נערך בריחוק מהקברים ,עשרות מטרים.האם יש איסור למרות שזה בכל אופן בשטח המגודר של בית הקברות

תשובה:

שלום רב,

אכילה בבית קברות אסורה – בכל מקום שנחשב לבית הקברות. אולם מדברי החזון איש נראה שבמקרה כזה מותר.

מקורות:

כתב בשו"ע יו"ד סי' שסח סעי' א': "בית הקברות, אין נוהגין בהן קלות ראש; כגון לפנות שם או לאכול ולשתות שם". וכתב על כך בפתחי תשובה בשם החתם סופר: "היינו אפילו שלא על גבי קבר אלא מקום שהוקצה לבית הקברות לרבים נאסר בקדושת בית הכנסת, וביאר דבר זה יפה באורך בש"ג פ' נגמר הדין. והסברא נותן כך דכל שהוקצה למצותו להתפלל בתוכו או ללמוד בתוכו או לקבור בתוכו הכל הוקצה למצותו ואין ניאותין בהם". אולם מדברי החזון איש (יו"ד סוף סי' רט) נראה שאם זה רחוק מהקברים אפשר שמותר.