הפסק בין מים אחרונים לברכת המזון

שלום לרב
עשה מים אחרונים, ודיבר, יעשה בשנית וילך לברך.
האם מותר לכתחילה להפסיק לצורך דיבור ושוב לחזור למים אחרונים ואז מיד לברכה?

תודה מראש

תשובה:

שלום רב

אסור לעשות זאת לכתחילה, משום שברגע שאדם נטל מים אחרונים, הזדמנה לידו מצות ברכת המזון, והוא אינו רשאי לדחותה.

מקורות:

ראה ביאור הלכה בתחילת סימן קעט.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שלום רב! אני גם חיפשתי מקור לאיסור לדבר אחרי מ"א כי ראיתי רבים שאינם נזהרים בזה ואמנם לא זכיצי לראות בבי"ה הנ"ל מקור לאיסור זה. אם תואילו להאיר את עיניי בנושא אודה לכם מאד! תודה