גילוח בל"ג בעומר

האם מותר לגבר להתגלח ביום רביעי בלילה, ליל ל"ג בעומר, מכיון שיש לאשתו ליל טבילה והשער מפריע לה.

תשובה:

שלום רב

הגילוח מותר רק ביום ל"ג בעומר [לאשכנזים] או ביום ל"ד בעומר [לספרדים], ואין היתר להתגלח בלילה. משום שבעצם חיוב האבלות הוא ל"ג יום, אלא שבבוקר מותר, משום ש"מקצת היום ככולו", ראה משנה ברורה בתחילת סי' תצג. אמנם במשנה ברורה שם (ס"ק יא) הביא שיש מהאחרונים שכתבו שניתן להתגלח מהערב משום שהם סברו שתלמידי רבי עקיבא פסקו למות לאחר ל"ב יום, אולם המנהג היום הוא כאמור, לאשכנזים רק ביום ל"ג וספרדים רק ביום ל"ד. הזקן לא אמור להפריע, יהודים בכל הדורות התעטרו בזקנים עבותים.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בעל התניא בשולחן ערוך שלו מביא שתי דעות, וכותב שהיתר הנישואין והתגלחת בליל לג בעומר תלוי בשלילת אמירת תחנון במנחה של לב לעומר.
    מנהג העולם שא"א תחנון בלב לעומר (וכך גם כתב הוא עצמו בסידורו), ועפ"ז נוהגים לעשות ריקודים ומחולות בכל כלי-שיר בליל לג בעומר.

    ועפ"ז כתבו רבנים שבשעת הצורך אפשר גם להינשא ולהתגלח בליל לג בעומר.