קנסות מחברת חשמל בגין שכנים שלא שילמו ועד בית

ס"ד
שלום וברכהב לרבנים החשובים!
נתבקשתי לשאול, יש לך חבר שהוא יו"ר ועד בית, ויש כמה שכנים שכבר תקופה לא רוצים לשלם, ובגללם ניתקו חברת חשמל את החשמל, ועכשיו כדאי לחבר את זה צריכים לשלם הרבה כסף פלוס ריביות, האם אפשר לחייב השכנים הנ"ל בהוצאות המיותרות שהם גרמו?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אם לא היה כסף בקופת ועד הבית אפשר לחייב את השכנים שלא שילמו ראה שו"ע חו"מ סי' קלא סעי' ח, וראה בספר משפט שלום קעו מא.

נשלח למענה