יין נסך ביין מבושל

שלום הרב
יש הלכה שאם גוי שתה יין ונשאר קצת יין בכוסו ואני מוזג לו יין אז היין בבקבוק הופך להיות יין נסך שהיה חיבור…
האם זה מדובר גם ביין מבושל?
תודה

תשובה:

שלום רב

עצם דין ניצוק כמחובר ביין נסך אינו פשוט ויש בו כמה פרטים, ראה תוס' בעבודה זרה ובמהרש"א שם, ומכל מקום ודאי לא מדובר ביין מבושל שאינו יכול הלעשות יין נסך וכלל לא היה בכלל גזירת חכמים, כמבואר בשו"ע יו"ד סי' קכג סעי' ג, לענין איסור זה הוא דומה למים או כל משקה אחר.

ערב טוב.