ביטול הזמנה אצל סוכן נסיעות

אמרתי לסוכן נסיעות שיזמין לי טיסה, הוא הזמין אבל עדיין לא סגר כך שיש אפשרות עדיין לבטל. נודע לי שיש אפשרות להשיג את
הטיסה במקום אחר יותר בזול. מותר לבטל אצלו?
ומה הדין כשהזמנתי מספר כרטיסים, אם מותר לבטל כמה מהם?

תשובה:

שלום רב,

בהנחה שלא היה קנין, במקרה שיש להשיג בזול יותר ולא היה ידוע למזמין לפני כן הדין הוא כך: מעיקר הדין מותר לבטל ואין בו משום מחוסר אמנה כמו שהכריעו החת"ס בסימן קב וערוך השלחן סי' רד רק ממדת חסידות הוא לא לבטל.  אמנם אם נתת פרטים של כרטיס האשראי והטיסה בתוך פחות מ 14 ימים בזמננו זה מהווה קנין (סיטומתא) ולא ניתן לבטל את הטיסה.