לשון הרע על רבנים

לפני כמה זמן אני שאלתי רב שאלה השאלה הייתה בלי להזכיר שמות משהו כמו
"אני שמעתי שרב אחד אמר שלא צריך לתמוך ברב אחר אז האם לי כדאי לתמוך ברב האחר?"
והרב שאני שאלתי אותו את השאלה הזאת כעס עליי שאני אומר לשון הרע על רבנים.
אז השאלה שלי היא האם לדעתכם הכעס של הרב הזה היה מוצדק? לדעתי לא, כי מותר לי לדעת במצב של חילוקי דעות לאיזה רב אני צריך להאמין.
ומה דעתכם בנושא הזה?

תשובה:

שלום רב

אכן מדובר במצב עדין מאוד, מחד גיסא חובה עלינו לברר את הנושא עד תום, כדי שנדע לאיזה רב לשמוע מה לקבל ומה לרחק [רעה חולה בזמנינו שאנשים תמימים נוהים אחרי כל מיני אנשים מוזרים שלא באו מתחומי בית המדרש… שמציגים עצמם כמקובלים, והדברים ידועים…], ההשקפות בענינים מסוימים שונות וצריך לדעת מה לעשות, ומאידך "הזהרו בגחלתן", לכן כל בירור הנעשה בדרך כבוד ובאופן עניני לא לשון הרע וכו' אלא בירור של ממש, הוא חיוני ומחוייב המציאות, מעבר לכך – איסור חמור.

שבוע טוב ובהצלחה