כיבוד אב המכשיל אותי בעבירות

בנושא כיבוד אב ואם . ההורים שלי חילונים, גרושים לפני 20 שנה. ואבא שלי חי עם ידועה בציבור מזה כ-15 שנה.היות ולאבי אין שום זיקה ליהדות .ובנוסף רשם את כל רכושו לידועה בציבור .האם נוהג בו מצוות כיבוד אב. אם כן כיצד זה צריך לבוא לידי ביטוי ? צריך לבקר אותו ( החברה שלו לבושה כמו בחוף הים ), לבקר אותו ( המאכלים שלו לא כשרים ), לשוחח איתו ( לשון הרע וקללות ) …אני אדם חרדי לפני 20 שנה

תשובה:

שלום רב,

האם יש חובת כיבוד אב באב כזה, יש בזה מחלוקת, אולם להלכה אתה חייב בכיבוד אב. אבל התיאור שאתה מתאר שאינך יכול לכבדו ללא להכשל בעבירה, לא מותירה לך אפשרות לכבדו. שהרי כל המצוות דוחים כיבוד אב. ובעצם אביך אומר לך שאם אתה מכבדו עליך לעבור על עבירה. והרי ידוע מה שכתוב בגמרא בקידושין ל' שאם אביו אומר לו לעבור עבירה אינו חייב לשמוע בקולו משום שכתוב: איש אמו ואביו תראו ואת שבתותי תשמורו אני ה" כלומר, כולכם חייבים בכבודי.

יחד עם זה אני מאמין שעם קצת מאמץ תוכל להגיע לידי כיבוד אב באופן ראוי ומכובד בלי להכשל בעבירות.

בהצלחה