בשר ודגים על שולחן אחד

אנו רוצים לקנות לסעודה שלישית דגים וגם פסטרמה. האם ניתן להניח באותו שולחן? האם זה כמו חלב ובשר שנדרש לעשות היכר?
אנחנו פוסקים לפי מרן הגרע זצל. נשמח למקורות.

תשובה:

שלום רב

בענין זה נחלקו הדעות אולם מנהג העולם להקל.

מקורות:

בס' פתח הדביר סי' קעג כתב שבדגים ובשר על שולחן אחד לא צריך היכר, וראה שבט הלוי ח"ו סי' קיא שכך הוא המנהג שלא להחמיר בזה, וכ"כ בשו"ת יביע אומר ח"ו, כך שלמנהגכם שאתם בכל דבר נוהגים כהגר"ע יוסף זצ"ל אין חשש. אולם בדרכי תשובה בסי' קטז ס"ק יג מביא מהקול יהודה שהחמיר וכ"כ בכף החיים שם ס"ק לה.