אמירה לגוי בשבת לצורך זקן

זקן בן 85 שנים, שיש לו מיטה אורטופדית המתכווננת לפי נוחותו, והפעלת מנגנון הכיוון היא על ידי אלקטר.
האם נוחות הזקן היא בחי' חולה שאין בו סכנה, להתיר אמירה לגוי להפעיל את מנגנון המיטה?

תשובה:

שלום רב

אם הוא אדם בריא באופן כללי, ולא סובל מכאבי גב חזקים וכיוצא בזה, אין כל היתר לומר לגוי לעשות שינויים במיטה לצורך נוחותו בשבת.

שבת שלום

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם הוא עושה זאת לצורך הזקן ואין כאן היתר של חולה, יש למונעו כיון שיש איסור הנאה ממעשה שבת של גוי הנעשה לצורך ישראל.