חמץ שיוצר לאחר הפסח

שלום וברכה,
רציתי לדעת האם צריך להקפיד על קמח שנטחן ונאפה לאחר הפסח או מספיק הרישום יוצר לאחר הפסח?
תודה רבה והמשך יום מקסים!

תשובה:

שלום רב

ראשית יש להקדים שמותר לאכול חמץ שנמכר לגוי!

גם המחמירים שלא להשתמש, מספיק שיוצר לאחר הפסח, כיון שהקמח עצמו אינו חמץ [בפסח לא משתמשים אבל מותר למכור לגוי אפילו לכתחילה ולהשתמש אחרי החג], וגם אם מעורב שם עמילן או לתת וכדומה, זו כמות מזערית שאין בה כזית, ודבר שלא עוברים עליו בבל יראה ובל ימצא בפסח מחמת שאין בו שיעור, לא צריך לחשוש בו לקנס של חמץ שלאחר הפסח, והוא בטל. באופן כללי אין הרבה אמת תמיד ברישום הזה, ובעוד שבועיים שלושה כל החמץ שנמכר לגוי יחזור שוב למדפים ואנחנו כבר נשכח לבדוק את תאריכי היצור….