הלכות שכנים הרעש מפריע לשכן

שלום רב,
רכשנו לא מזמן דירה והשכן מלמטה שרגיש לרעש ( עולה מצרפת ורגיל לשכן שבאירופה כך אמר לנו )
כל הזמן מעיר לנו על רעש שאנחנו עושים לו.
בכל הרהיטים שמנו מונע רעש. וכן במכונת הכביסה בולם זעזועים ורעשים.
אנחנו לא מרשים לילדים לקפוץ בחבל או לשחק בכדור. לא לשים נעליים מרעישות ועוד.. והכל כדי כמה שפחות להפריע לשכן למטה. וכן בשעות הצהריים לא להפריע וכדו',
למרות הכל ברגע שיש רעש של ריצות של הילדים ודברים כאלה הוא ישר עולה או שולח את אחד הילדים לעדכן אותנו שזה מפריע לו.
זה ממש מציק שכל דבר מפריע לו. אין לי כוח כל היום לרדוף אחרי הילדים שלא יזוזו או ירוצו. חוץ מזה שלא הגיוני למנוע מילדים אפילו לרוץ קצת בבית שלהם!!! אמרנו לו את זה אבל זה לא עוזר והוא טוען שזה כמו רעש של קונגו. אפילו בשבת האחרונה בשעה 17:00 בצהריים עלה אלינו להודיע שיש רעש וזה שעד שעה 16:30 כל הילדים ישנו.
יש לציין שהוא לא מבוגר בסביבות גיל הארבעים + וגם לו יש ילדים קטנים.
האם אני יכול להעמיד אותו במקום ולדרוש ממנו יותר לא לעלות להעיר בשעות שמותר עפ"י החוק וזהו ?
מה ההלכה אומרת על זה ?

תשובה:

שלום רב,

אין לו  זכות למנוע ממך שימוש רגיל בדירה שלך ואפילו על רעש בשעות הלילה ראה מה שכתב החזון איש (סימן יג אות יא)

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום, נתקלתי באותה בעיה של השואל הנ"ל בדיוק, אשמח להרחבה כי במקום אחר באתר, נכתב "שאין לקפוץ בכל שעות היום בין ביום ובין בלילה" (גם שם מדובר בילדים).

  2. הרמ"א בסימן קנה סעיף טו הביא את דברי הריב"ש שכתב שאם יש חולי והרעש של השכן מפריע יכול לעכב עליו. וכתב ע"ז החזו"א (סימן יג ס"ק יא) וז"ל: נראה דאין דברי הריב"ש אלא בעושה דבר שאיו עיקר דירה, כמו במעשה ריגה וכיו"ב שאין ז מצוי בכל אדם ולא ברוב בנני אדם, אבל אם עושה דברים שרוב בני אדם עושין, ולפעמים תשמישן ודיבורן משמיע קול שמפריע את החולה, אינו יכול למחות אף אם החולה קדם, ורשאי אדם לבנות בית אצל חברו ולהכניס את העוללים והיונקים שצועקים בלילה ואין החולה יכול לעכב עליו דהרי אינו חייב לצאת מדירתו. עכ"ל.
    עוד כתב החזו"א (סימן יד ס"ק יב) דאף בחולה אינו צריך להרחיק אלא כשגם רוב בני אדם מצטערין עליו קצת, אבל אם סתם בני אדם אין מרגישים בזה כלל אינו חייב להרחיק. עכ"ל.
    מכל זה מבואר שרעש רגיל של ילדים נחשב לעיקר דירה ואין יכול לעכב אפילו בחולה.