מורה זמנית – תשלומי ועד מורים

שלום,
עבדתי כמורה מחליפה מספר חודשים, מילוי מקום למורה שיצאה לחופשת לידה. האם אני צריכה לשלם לוועד המורים עבור שימוש שוטף במטבחון, ציוד וכו'. האחראית על גביית הכסף מוועד המורים אמרה לי שאין צורך. אני לא יודעת אם המורה שאותה החלפתי שילמה במהלך התקופה שהייתה בחופשת לידה. מדובר בסכום קטן יחסית אך רציתי לדעת האם מבחינה הלכתית עליי לשלם כך שלא אגזל משאר המורים?
תודה וכל טוב.

תשובה:

שלום רב,

אם האחראית אמרה לך שאינך צריכה לשלם, אז כנראה שכך מקובל שבמקרה כזה לא משלמים. ובכל מקרה אין לזה כל קשר אם המורה אותה את מחליפה שילמה או לא.