התנהלות בבית ספר חילוני

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
אני משתמש באנטרנט לעיתים יש לי תוכנה שמונעת לפרסומות לדלוק בכל אתרים קוראים לזה ADDBLOCK
ואני לפעמים מחפש כל מיני דברים באנטרנט נגיד משחקים שירים וכו
האם מותר לחפש שירים או משחקים למחשב בהתחשב שיש סיכוי שבאחד מהאתרים שקשורים לנושאים הללו יהיה תוכן לא צנוע/לא בסדר
כי אני וחברים בדרך כלל מחפשים משחקים לשחק בהם לפעמים ואני משתדל שאם אני בוחר משחק אני מכווה שהתוכן שלו יהיה בסדר ולמרבה הצער יש כל מיני סוטי מין שמייצרים משחקים שהם עם תוכן "לא טוב" ובמלא שכשאני מוצא משחק עם תוכן סבבה שאפשר לשחק בו יש סיכוי ובדרך כלל זה מה שקורה שאני עובר על כל מיני משחקים שהם לא בסדר

ועוד שאלה כבוד הרב האם יש איסור לשמוע קללות כי אני זוכר פעם שהיה כתוב נראה לי בספר שערי תשובה לגבי משהוא שזה לא טוב לשמוע ניבול פה
ועוד משהוא איך בן אדם מתקן עוון לשון הרע מבלי לבקש מחבר שלו סליחה במקרה שזה עשוי לעורר מחלוקות או משהוא כי די סביר שזה בעיה לבוא להגיד לבן אדם שמע אני דיברתי עליך לשון הרע ואני מצטער כי זה ברוב המקרים יעורר טינה בין אחד לשני וגם לבוא בלי קשר ולבקש סליחה אלא אם כן עשיתי לו משהוא באמת גרוע אז זה גם בעיה
האם לכבוד הרב יש עצה איך לעשות אתזה כי אני בבית ספר חילוני ואני גם במלא עוד מעט מסיים יב ויכול להיות שאני פגעתי בבן אדם מסויים או שפעם בשביל סתם ככה לנסות ליצור שיחה היה לי סוג של הרגל כזה אפילו בלי קשר לדבר על אנשים ואני הבנתי שעל רכילות ולשון הרע זה לא צחוק
ויכול להיות שהלבנתי פנים של אנשים מסויימים בכוונה או שלא בכוונה בגלל שרבתי איתם ואני מפחד מזה כי שמעתי שמי שעושה דבר כזה אפילו שיש לו תורה ומעשים טובים אין לו חלק לעולם הבא ויש ילדים שעזבו בית ספר וגם אם אני יפגוש אותם זה כאילו דבר שעובר שאין טעם כזה לנסות להזכיר לבן אדם שפעם לפני כמה שנים אני ירדתי עליו או משהוא ואז הוא התחיל להסמיק או משהוא ובאמת שחבל עלזה והיה עדיף באמת שלא הייתי עושה אתזה

וכבוד הרב עוד שאלה לידע כללי האם מותר לבן אדם ללכת יחף בבית ? כי אני שמעתי פעם שלפי הגמרא או מאיזה מקור אומרים שזה לא טוב ללכת יחף,ושמעתי ממקור אחר שאומר שאסור ללכת יחף מהסכנה שיש סיכוי לעקץ על ידי עקרב או נחש,האם הדבר הזה תופס להיום או שאין בזה צורך?
ובמקרה ומותר ללכת יחף בבית,ואני הלכתי יחף כמה פעמים ומתוך הבנתי חשבתי שזה דבר לא טוב ועשיתי תשובה עלזה ואמרתי שאני לא ילך יחף יותר האם יש לזה דין של נדר או שלא?
עקרונית משהוא שלא הבנתי ואני מצטער אם אני מפריע לכבוד הרב אם עכשיו יש חומרא מסויימת שהיא לא מעיקר הדין,ואני חשבתי שכשעברתי על החומרא המסויימת הזאתי אני עברתי עברה,ואז עשיתי עלזה תשובה ובתשובה אומרים שיש קבלה לעתיד,ואמרתי אני מקבל על עצמי לעשות את דבר "X" או לא לעשות את דבר "X" האם יש לזה דין של נדר והאם צריך התרת נדרים לדבר הזה שחשבתי שהוא מעיקר הדין ומסתבר שהוא חומרא?

תשובה:

שלום רב

נענה בקצרה:

  1. לדעתי אין להשתמש בכלל באינטרנט שאינן מסונן כהלכה, כמו אתרוג מבית רימון וכדומה, אם תשתמש בכזה לא תגיע לכאלו דברים.
  2. לא ידוע לי על איסור לשמוע קללה, אבל הייתי מחפש חברים שלא יורדים לרמה רוחנית רדודה כזו.
  3. אכן ידועה הוראת רבי ישראל סלנטר שכיון שהחבר עשוי להפגע מבקשת המחילה עדיף שלא לעשות זאת אלא סתם לחזור בתשובה על החטא כמו כל עבירה שבין אדם לקדוש ברוך הוא.
  4. לא צריך להלחץ לחינם אולי פגעתי וכו', שהרי בנורמלי אנשים מוחלים זה לזה ולא לוקחים ברצינות כל בדיחה וכו', רק פגיעה שאתה זוכר שעשית מואכן פגעה תבקש מחילה. לחץ אף פעם לא טוב. הקדוש ברוך הוא אוהב אותנו ולא מחפש שנסתבך כל היום בינינו לבין עצמנו….
  5. מותר ללכת יחף בבית.
  6. אם נדרת בטעות זה לא נדר, אולם להבא צריך להרגיל על הלשון לומר בלי נדר.

יום נעים ועלה והצלח!

אתה אהוב ורצוי לפני בורא העולם!!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום כבוד הרב,
    בנוגע לסינון תוכן של משחקי ווידאו, וגם סרטים, יש מספר אירגונים בחו"ל שבוחנים אם זה צנוע ומתאים לילדים. שיחפש בגוגל rating for video games.
    לדעתי, במקום לשבת מול המחשב ולהמתין לגיוס, הוא יכול ללמוד לפסיכומטרי בינתיים. אחרי הצבא זה הרבה יותר קשה. כמו כן, הוא יכול לעבוד במשהו. או להתנדב במשהו. הוא יחשף לחברים דתיים.
    וגם כל הכבוד לבחור הזה שרוצה לשמור על הלשון.