קדיש באמצע פסוקי דזמרא

נניח שלא היה מניין עד ברוך שאמר ולכן לא אמרו הקדיש הראשון. התקדמו ונכנסו לזמירות ובמהלכן הגיע מניין. האם ניתן לעצור ולומר הקדיש הזה או שעבר זמנו?

תשובה:

שלום רב

בענין זה נחלקו הדעות: החיד"א בספרו קשר גודל סי' ז אות לה מכריע שמותר לאומרו באמצע פסוקי דזמרא, אולם בשערי תשובה בסי' נא ס"ק ב הביא בשם האר"י ז"ל שעל פי סוד אין לומר את הקדיש באמצע פסוקי דזמרא, וראה כף החיים סי' נג ס"ק יג שדחה את דברי החיד"א הנ"ל מדברי האחרונים שחלקו עליו, וכן נראה ברב פעלים ח"ב סי' יד. אמנם ראה ברב פעלים שם, שיתום שרוצה לומר קדיש על הוריו והוא באמצע פסוקי דזמרא ללא מנין, והוא רוצה לומר קדיש של אחרי התפילה עם המנין הקודם, הוא רשאי לעשות זאת, כיון שאין לו אפשרות לומר קדיש אחר כך.