דמי כפרות

שלום: כסף של כפרות, שנאמר עליו "אלו המעות ילכו לצדקה" האם צריך לתת דווקא מעות אלו? או שאפשר לתת את הסכום בכרטיס אשראי?

תשובה:

שלום רב

אפשר לפדות, לא חל כלום על הכסף.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה הדין כשאדם אומר אתן 50 ש"ח לצדקה ובדעתו לתת מזומן ונמלך לתת באשראי, לכאורה צריך להוסיף את העמלה שנגבית ע"י חברת האשראי?

  2. יתכן. קשה לי לאמוד מה הכוונה בדעת בני אדם בענין זה, בנדרים הלך אחר לשון בני אדם, אבל יותר נראה לי שגם באשראי לא צריך לתת יותר. אנשים מתכוונים למה שיוצא מהם לא למה שהולך לצדקה.