מניעת הריון כטיפול בתסמונת שחלות פוליציסטיות

אני נשואה 10 חדשים מאובחנת עם תסמונת שחלות פוליציסטיות, אין לי וסת כלל אלא עם כן אני נוטלת גלולות, הרופא אמר שאני חייבת לקחת מניעת הריון לפחות חצי שנה כדי לאזן את ההורמונים, או אם אני כדתיה שבעלי לא קיים פריה ורביה אני יכולה לקבל גלולות לביוץ, אך אהיה בסיכון גבוה להפלה בשליש השני. ברור שאני מעדיפה את המניעה וגם בעלי, השאלה אם זה מותר?

תשובה:

שלום רב,

מאחר שיש סיכון גבוה לעובר, והטיפול באופן שלא יהיו סכנות לעובר הוא ע"י מניעה של חצי שנה, אתם יכולים להשתמש במניעה.