עירוב חצרות במושב שיש בו מחללי שבת בפרהסיה

הננו גרים במושב תימני "עמקא" השייך למועצה מטה אשר וב"ה יש עירוב ע"י צורת הפתח הנבדק מדי שבוע,אך לצערנו יש במושב כמה תושבים שאינם מאמינים בעירוב וכל שכן מחללים שבת בפרהסיה.אור ההלכה מביא בשם השו"ע בפירוש שבמקרים אלו אי אפשר להסתמך על עירוב חצרות,שאגב נעשה מדי שנה בבית הכנסת ע"י מצות.האם יעזור שרבנות המועצה "מטה אשר" תפנה למפקד המשטרה שיתן חותם המקנה זכות להכנס לכל בית,והמועצה בעצמה תעשה את עירוב החצרות או שזה לא יעזור כי הרי המושב לא נמצא קרוב למועצה בניגוד לעיר גדולה שהרבנות יושבת בתוך העיר?
אשמח לעצות מה ניתן יהיה לעשות שנוכל לטלטל בשבת?(להשכיר בפרוטה את רשותם מאותם מחללי שבת אינו רלוונטי)

תשובה:

שלום רב

אם רב המקום אינו גר במושב זה אכן לא יעזור, אבל אין חובה שדוקא הרב ישכור את המקום מהמשטרה או חברת החשמל, כל אחד מהתושבים יכול לעשות זאת. אני מניח שהמשטרה לא תתייחס לסתם אדם שיבוא… אבל ניתן לתאם את הפנייה עם הרבנות המקומית שתסביר למשטרה במה מדובר והיא תזכה את המקום כולו לאותו תושב.

על עצם הדיון בענין זה והשיטות השונות, ראה ארחות שבת ח"ג עמ' קסא.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במושב מתגורר רב מטעם המועצה,אם כך רב המושב צריך לדבר עם מחלקת הרבנות במועצה?
    (לא הבנתי למה יש הבדל אם יש רב במושב,הרי הרבנות יושבת לא במושב)

  2. בהחלט, שהרב ישכור מהמשטרה, מה משנה היכן המשרד של המועצה, אם לרב שהוא אחד התושבים תהיה זכות בכל הבתים, זה בסדר.