נשיקה בבית הכנסת

נפסק להלכה לגבי נשיקה בבית הכנסת כי אסור לאדם לנשק בניו הקטנים בבית הכנסת.
אך מה לגבי נשיקה לחבר מבוגר? האם גם זה אסור בבית כנסת?

אני שואל משום שכל ימיי ראיתי חסידים ואנשי מעשה שלא נזהרו בכך, האם הם נכשלים בהלכה?

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע מה ראית. אבל ברור הכוונה היא גם לאנשים מבוגרים. כתב הרמ"א סי' צח סעי' א': "ואסור לאדם לנשק בניו הקטנים בבהכ"נ, כדי לקבוע בלבו שאין אהבה כאהבת המקום". וברור שהכוונה היא גם לאנשים אחרים. ראה באורח נאמן שם סק"ה. וראה עוד בבן איש חי ויקרא י"א שכתב שמותר לנשק ידי תלמיד חכם או רבו משום שהוא עושה זאת לכבוד התורה ולאהבתה.