הטמנה בשבת – המשך

בס"ד
שלום רב
בהמשך לתשובתכם: "הטמנת מאכל גלוי בעטיפת אלומיניום" מיום ד' אייר התשע"ו: האם הדין משתנה אם:
1. לא מכסים באלומיניום אלא בצלחת, באופן שבו הצלחת צמודה לאוכל ללא חלל אויר בינה ובין האוכל?
2. וכשלא מדובר בכלי פתוח שעל הקדירה אלא אוכל חם שהגישו לצלחת כבר, ורוצים לשמרו חם לאורח שמתעכב. האם הנחת צלחת עליו כדי לשמור על חומו, באופן שאין חלל אויר בין הצלחת ובין האוכל נאסרת משום הטמנה?
תודה ושבוע טוב ותבורכו

תשובה:

שלום רב

  1. אין הבדל אם אתה מכסה בצלחת או באלומניום, אם המטרה היא שמירת החום ויש את כל תנאי האיסור  [הטמנה גמורה או הטמנה במקצת לשיטות השונות וכו'], יש בכך משום איסור הטמנה, ואם המטרה היא כיסוי המאכל – מותר, וכפי המקורות שכבר ציינו בזה בתשובה הקודמת.
  2. לכאורה זו הטמנה. מה שצריך הוא לעשות הפסק אויר.