לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

איך עושים שילוח הקן?

יש לי קן בחלון של אמבטיה ואני רוצה לעשות שילוח הקן איך עושים?

תשובה:

שלום רב

לכתחילה עדיף היה אם היית מפקיר את המקום לפני הטלת הביצים, כרגע אין לכך כבר משמעות, העיקר שלא תרצו לזכות בהם, שישארו הפקר [למרות שמצוה זו תקיימת דוקא במופקר, מעיקר הדין יש לסמוך שהבית אינו זוכה לכם בביצים כיון שאנשים היום לא מעונינים בכך]. אולם חשוב לדעת, שמצוה זו מתקיימת רק בערב כשהנקבה דוגרת ולא בשעות היום כשהזכר הוא שדוגר.  יש לגרש את היונה בשעה שהיא דוגרת ולקחת את הביצים ולזכות בהם. וראה עוד במאגר השו”ת כאן באתר – יורה דעה, שילוח הקן – פרטים רבים באופן קיומה של מצוה זו ודיניה.

תזכו למצוות!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בשבת בבוקר מצאתי קן עם שתי ביצים על עדן החלון. אין לי מושג ואני לא מבינה מה אני אמורה לעשות.להשאיר או להבריח את היונה. לייתר דיוק הקן הוא על מגש שמונח בו עציץ על הסוגרים בחלום המטבח. מה אני אמורה לעשות תעזרו לי תודה