צימרים לשבת

יש בבעלותי צימר אני משכיר אותו לציבור הנרחב לפי ימים … האם מותר לי להשכיר אותו גם בשבתות וחגים?
כמובן שכל ההתנהלות הכספית מתבצעת לפני השבת/חג !

תשובה:

שלום רב,

אין בזה כל בעיה של שכר שבת, בהשכרת צימרים לשבת, משום שאתה משכיר לו את זה בדרך כלל מהשעה 2 עד מוצאי שבת (לדוגמא, שעה שעתיים לאחר מוצאי שבת). ויש בזה שכר שבת בהבלעה שזה מותר כפי שנפסק בסי' שו וסי' רמו.

מקורות:

ראה שו"ת משנה הלכות (ח"ה סי' מה) שכתב:

"ובתשובה אחת כתבתי לידידי הרהגה"צ מציעשינוב בבעלי מלונות ששוכרים חדר ללילה אחת והאיך עושים כן דהרי אפילו לחדר לדור בו איכא שכר שבת כמ"ש המג"א סי' רמ"ו וסי' ש"ו סק"ז וכתבתי שם בס"ד דדוקא אם משכיר מערב עד ערב הוא דהו"ל שכר שבת אבל אם יש לו גם קודם שבת איזה זמן שכירות וגם במוצאי שבת איזה תשמיש נמצא דאז כבר הו"ל בהבלעה דלא הוה דוקא לשכר שבת וכן לפי המנהג המדינה דהמלונים שוכרים חדר משעה שתים עשרה בצהרים עד למחר בצהרים או משעה שתים עד שעה שתים א"כ כבר אין זה אלא שכר שבת בהבלעה בקיצור שכר שבת לא הוה אלא כשמקבל שכר רק עבור השבת ולכן בדידן כיון דהיום הוא יום שלהם מחצות ועד חצות לא הוה בכלל שכר שבת".