ספק אם ספרתי אתמול ספירת העומר

שלום לרבנים,

הייתי אתמול בערבית בבית הכנסת ואני מסופק אם ספרתי את העומר או לא. מצד אחד זכור לי שאולי אמרתי את "לשם ייחוד" מצד שני לא זכור לי שאמרתי תשעה עשר יום לעומר.. אולי ראשי היה טרוד, ולכן לא שמתי לב. אני לא זוכר אם סיימתי עם החזן את העמידה או אחריו. וגם היה ליל חג העצמאות אז התפילה הייתה קצת שונה ערכה כשעה.

האם הלילה אני יכול לברך עם ברכה?

תשובה:

שלום רב,

הלילה אתה יכול לספור עם ברכה.

אם זכור לך שאמרת לשם יחוד, מן הסתם גם ברכת וספרת ספירת העומר כדין. אולם גם אם אתה מסופק אם ספרת אמש, מאחר שיש ספק ספיקא, ספק האם כל יום היא מצווה בפני עצמה (דעת רוב הפוסקים), ואפילו לדעת הראשונים הסוברים שהכל מצווה אחת ואם לא ספרו יום אחד, אין מצווה, מ"מ יתכן שאכן ספרת אמש כנדרש. לכן פסק השו"ע (סי' תפט סעי' ח') שיש לספור בשאר הימים עם ברכה.