תיקון המידות

שלום כבוד הרב,
אני בתהליך של עבודת המידות בעניין בין אדם לחברו כבר זמן מה(כבר יותר משנתיים), אחרי ששמתי לב שאמנם עניין בין אדם למקום היה אצלי חזק מאד אך יחסי לזולת לא היה מתאים.
תוך כדי התהליך אני שמה לב שאצלי שני העניינים נמצאים, כביכול, ב2 כפות מאזניים. כאשר באחד אני משתפרת, בשני אני נחלשת.
ידוע שגדולי ישראל "שלטו" גם על ענייני בין אדם לחברו והן למקום בעת ובעונה אחת. מובן שאני אבק לרגליהם אבל מידע זה מאפשר לי להבין שדבר זה אפשרי!
כיצד ניתן להגיע למצב כזה? כאשר יש התקדמות מאוחדת בין שני העניינים ולא כמו כפות מאזניים?
אודה לתשובה

תשובה:

שלום רב,

אני בטוח שגם הנושא של בין אדם למקום וגם הנושא של בין אדם לחברו חזקים אצלך, אין לי ספק בכך. אדם ששואף ועובד על תיקון המידות, אין לי כל ספק שיש בו הרבה יראת שמים, ובודאי הדבר משפיע על המצוות שבין אדם למקום. התחושה שלך כנראה נובעת מהעובדה שאם את שמה דגש וכל הזמן חושבת איך להשקיע בתיקון המידות, שיש איזה התרופפות במצוות שבין אדם למקום, ולא היא, תמשיכי בעבודה על תיקון המידות, כי רק כך מגיעים לשלמות האדם.

בהצלחה רבה