צילום בבית הכנסת

שלום וברכה
האם מותר לצלם או להסריט בתוך בית כנסת אך ורק כדי לעשות סרט שישמש אמצעי לקירוב רחוקים
מדובר בהסרטה שלא בשעת התפילות, אלא, כשאין שם מתפללים אנשים מיועדים לזה מגיעים במיוחד לצורך זה
תודה רבה
אשמח לעיין במקורות שתמצאו צילום בבית הכנסת

תשובה:

שלום רב,

שלא בשעת התפילה מותר לצלם בבית הכנסת. אין בכך כל איסור. אולם אם אמורות לצפות בסרט הזה גם נשים שאינם צנועות (כלומר, בשעה שהן לבושות בחוסר צניעות), יש להסתיר את שם ה' מארון הקודש או מהעמוד של החזן לפני הצילומים כדי שלא יהיה מצב ששם ה' עומד מול אישה מגולה. ראה בברכות כה,ב שלמדו את זה מהפסוק ולא יראה לך ערות דבר. וראה עוד במגן אברהם סי' מה סק"ב, ובדרישה יו"ד סי' כ' שכתב שהאיסור הוא משום כבוד השכינה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה הנבונה
    א) שכחתי לציין שמדובר בהסרטה המבליטה התנהגויות שונות אצל המתפללים בדרך כלל
    ולפעמים הדבר גורם לגיחוך, אבל כמובן, שלא בדרך קלות הראש.

    ב) האם גם מותר להוציא ספר תורה כדי להראות בסרט מצבים מסויימים.

  2. א) ציינתי שלא מדובר במתפללים אמיתיים אלא באנשים המדגימים התנהגויות הרגילות.

    ב) אשמח לקבל מקור על הוצאת הספר תורה בכדי להסריט הנ"ל.

  3. א. לא ראוי לעשות זאת בבית כנסת, עדיף למצוא מקום דומה ולהסריט שם. בית כנסת הוא מקום קדוש ולא מקום בידור, אף שקשה לומר שיש בכך איסור של ממש.
    ב. אסור להוציא ספר תורה מארון הקודש לצורך הסרטה בלבד! אני הבנתי שכוונתך להסריט בשעה שקוראים בתורה בלאו הכי.