הפרשת חלה מבצק אחד על השני / תנאי על בצק עתידי

במאפיית לחמים שהמשגיח עושה הפרשה על תנאי על כל סוגי הבצקים שיעשו באותו יום מקמחים שונים אבל באותם קמחים מערבים דברים שונים באחד אגוזים ובאחר צימוקים במהלך היום האם זה מעכב את ההפרשה

תשובה:

שלום רב

אין קשר בין הדברים: צירוף לשיעור חלה יכול להעשות רק מבצקים שלא מקפידים עליהם שיתערבו, אבל כאשר יש שני בצקים ששניהם חייבים בחלה, אם הם ממינים שונים ומקפידים שלא יתערבו לא ניתן להפריש מזה על זה, אבל אם רק מערבים בהם דברים שונים אך שניהם חיטה – אין בעיה. על עצם התנאי שהזכרת שמקורו בירושלמי, ניתן לעיין בר"ש חלה פ"ג משנה א, רשב"א פסקי חלה סוף פרק שלישי, וברא"ש חלה אות ה, טוש"ע סי' שכז סעי' ב.