הלוואה מגר שנפטר – המשך

לכב' שלום: לגבי הגר צדק השאלה שנשאלה, הרב לא יודעים אם יש אדם שחייב לו כסף .האם אפשר לעשות עם הכסף לעילוי נשמתו לתרום. האם זה יועיל? הוא היה אדם חרדי. תודה

תשובה:

שלום רב,

כמובן שאם לא יודעים אין צורך להחזיר כלל. ואפילו אם יודעים בהרבה מקרים ניתן לפטור מחמת האפשרות שאולי הגר שילם בסופו של דבר. רק כתבתי שבאופן עקרוני תמיד גר שנפטר אין לו יורשים והחובות מתאיידים, מלבד האופן שכתבתי אם הוא עצמו גם היה חייב למישהו כסף.