ייעוץ בעניני שידוכים

שלום כבוד הרב,
אמא של בחורה שדיברתי איתה אמרה
שאם אני אלמד תקופה בישיבה (אני לומד
בכולל עם רב ועובד) הבת שלה תרצה להתחתן
איתי, יש עוד הצעות, אני מתכוון ללמוד רוב היום,
איך עלי לפעול? תודה

תשובה:

שלום רב

בענין זה צריכים להנחות אותנו שני כללים: 1. צריך להיות מאוד מוגדר לנו כיצד אנחנו מתכוונים לחיות, כדי שנוכל למצוא שידוך מתאים. כלומר צריך שיהיה ברור לך אם הכיוון הוא ללמוד או לעבוד, וחלילה שההחלטה תבוא מתוך רצון לשידוך מסויים, זה צריך לבוא מתוך הכרת היכולות והרצונות שלך! אחרת זה לא יחזיר ויהיו עוגמות נפש ואכזבות. אף פעם לא מקבלים החלטה משמעותית בענין זה מתוך רצון לשידוך מסויים כי זה לא יחזיק.

2. אין הרבה מה לחשוב על שידוך עתידי, כיון שבין כך מדובר על משהו שהוא אחרי תקופה הוא לא מעניין עכשיו. לא דוחים הצעות שידוכים בגלל שמישהי אמרה משהו מעורפל לגבי הלימוד שלך, היא יכולה לחזור בה עשרים פעם. אם תמצא בינתיים שידוך מתאים וראוי, תיגש ברצינות להצעה. אם בעתיד תבוא לפתחך ההצעה הנ"ל, תתייחס אליה בעיתו ובזמנו. כרגע זה סתם משהו באויר.

בהצלחה רבה ובשורות טובות!