קביעת מזוזה בחדר ממ"ד עם שתי דלתות

שלום וברכה כבוד הרב
המזוזה של החדר שלי היתה פסולה (לא יודע בינתיים לגבי שאר המזוזות)
אני יודע שאני צריך לקבוע את החדשה ולברך

אך החדר שלי הוא חדר ממ"ד, עם שתי דלתות, אחת מברזל או חומר חזק שהיא הראשונה המקורית, והשניה הוספנו והיא יותר פנימית, פנימית כלומר קרובה יותר אלי כאשר אני נמצא בתוך החדר, הפנימית כמדומני מעץ או חומר פחות חזק אם זה חשוב.

אם אני מבין מה זה משקוף, ואלו שני הצדדים שמגיעים עד לראש המבנה המלבני המקיף את הדלתות, אז יש לשני הדלתות משקופים.

1. באיזו דלת לקבוע? החיצונית הראשונה המקורית, או שהוספנו הפנימית?
ויש אולי אפשר להגיד שני משקופים לדלת החיצונית, המשקוף החיצוני יותר של הדלת החיצונית המקורית, הוא המשקוף שלתוכו נכנסים החלקים שכאשר הם נכנסים הדלת נסגרת ואפשר לנעול אותה, ואי אפשר לקבוע שם מזוזה כי כאשר הדלת נסגרת היא סוגרת על כל המשקוף הזה.
2. אז אם תגיד לי לקבוע בדלת הראשונה המקורית החיצונית יותר, אז זה משנה אם במשקוף הראשון או השני?
3. לא זוכר מה המנהג אצל אשכנזים, אך אין לי אפשרות נראה לי לקבוע באלכסון כי הדלת תתנגש במזוזה ח"ו, זה בסדר ישר, אני מניח שאפשר קצת מתחיל לנטות לאלכסון, אך לא מלא.
4. כאשר אני עומד במסדרון, אני צריך לסובב את הידית של הדלת החיצונית ולמשוך את הדלת אלי כדי להיכנס לחדר
וכאשר אני עדיין במסדרון ופותח את הדלת הנוספת הפנימית, הדלת נפתחת אל תוך החדר שלי.
אז איפה לשים את המזוזה, זה לפי איפה שהדלת נפתחת?
כלומר נגיד לדוגמה בבקשה בנוגע לדלת החיצונית שאולי צריך לשים שם מזוזה,
אם אני עומד בדוגמה זו דווקא בתוך החדר שלי, אחרי שכבר פתחתי את הדלת הפנימית יותר, ופותח גם את הדלת החיצונית, אז החיצונית נפתחת לכיוון המסדרון, אז צריך לשים מזוזה כאשר אני נמצא בתוך החדר שלי, במשקוף הימני בשליש העליון?

תודה תודה כבוד הרב :)

תשובה:

שלום רב

כיון ששתי הדלתות צמודות זו לזו, יש להניח על המשקוף הפנימי לימין הנכנס לחדר, אופן פתיחת הדלת לא משנה באופן זה.

יש לקבוע באלכסון אבל אפילו אלכסון מינימלי יספיק במקרה הזה, וכך היה מנהגו של החזון איש, ראה מזוזות ביתך סי' רפט שער הציון ס"ק סא. והעיקר שלא ינטה אחורה! אלא ראש המזוזה כלפי פנים ורגליה מעט כלפי חוץ החדר.

ראוי שהשד-י שעל המזוזה יהיה כלפי חוץ, שיהיה ניכר, וכאן אני עונה על שאלתך מהערב.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה כבוד הרב על התשובות המועילות!
    אתמול לא הספקתי לקבוע עם ברכה, אפשר להוריד ולקבוע עם ברכה הפעם? (אני במילא צריך להוריד בשביל לקבוע את זה עם דבק דו-צדדי ולא עם איזולירבן).
    תודה רבה כבוד הרב