מי שמסופק כמה היום לעומר כיצד יעשה

שלום כבוד הרב! מה עושים מתי שאדם בספק לגבי ספירת העומר האם היום למשל 14 או 15? ומה לגבי ברכה?

תשובה:

שלום רב,

במקרה שיש ספק צריך לשאול מישהו מה הספירה באותו יום, כדי שיוכל לברך ולספור כדין. וכפי שהובא בשו"ע סי' תפט המשיב אם עדיין לא ספר באותו יום, צריך לענות לו שאתמול היה כך וכך. אולם אם אין לו את מי לשאול והוא מסופק מה הספירה באותו יום, בשאלה זו עסק בספר דבר אברהם (סי' לד). והשאלה שהציג הוא האם יספור פעמיים, או שמא ספירה בפעמיים אינה שווה כלום, משום שהיסוד בספירה הוא לספור במדויק, אחרת זה לא נחשב לספירה. אלא שסיים שמדברי בעל המאור הר"ן נראה שבכל זאת יספור בפעמים, אולם לא יברך. ואח"כ בשאר הימים לכשידע מה הספירה המדוייקת יספור בברכה.