האם מותר לשקר לצורך?

שלום כבוד הרב! האם מותר לשקר בשביל לגלות את האמת?

תשובה:

שלום רב

לא כל כך הבנתי את הסיטואציה. יש אופנים מסוימים בהם התירו חכמים לשקר: מפני השלום, לצורך צניעות, להמנע מאיסור ועוד.

ראה כאן מאמר מקיף בענין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אינני יודע כיצד אתה יודע שהוא הגנב, צריך מאוד להזהר שלא לחשוד בכשרים, זה עוון חמור, והאדם שהוטל בו הרפש הזה עשוי להפגע במידה שקשה יהיה לט להשתחרר מכך. כמובן שאם ראית בעיניך ממש שהוא גונב ממך בלי שום צורך בראיות וחשדות, אתה יכול לעשות זאת כדי להציל עשוק מיד עושקו, אבל אני מאמין שזה לא ממש המקרה…