האם אני חייב לקרוא שם לבן ע"ש סבא שלי

שלום רב לרב
רציתי לשאול ,נולד לי בן ונתתי לו שם אחר ולא קראתי לו על שם סבא שלי שנפטר ולא היה שומר תורה ומצוות ,ואמא שלי הצטערה מזה שלא נתתי לו שם על אביה ,
האם עברתי על כיבוד אב ואם?

תשובה:

שלום רב,

זה לא טוב לתת שם על אדם כזה. ראה מה שהרחיב בנושא זה בספר מבשרת ציון בקונטרס דרוש שם אדם. לכן אין פגם בכך שאתה לא נותן לילדיך שם כזה, למרות רצונה של האם. כלומר, לעניות דעתי יש לדמות את זה לרצון של אחד ההורים בשידוך מסויים שהבן אינו מעוניין בו, שאין חובה לשמוע בקול ההורים בנושא זה, כפי שהביא הפתחי תשובה ביו"ד סי' רמב. כמו כן, בנושא זה של קריאת שם, שיש לך ענין וסיבה ברורה מדוע אינך רוצה לקרוא בשם זה. [אגב, היה ניתן קרוא ע"ש מישהו אחר בעל אותו שם, ובאופן הזה גם האמא תשאר מרוצה…]