סידור הזקן ושער בספירת העומר

לכב' הרב שלום: יש לנו הזכרה של 11 חודש לאימא עליה השלום , ויש לי אח שהוא נראה מוזנח מאד וגם אדם מוגבל מי שיראה אותו יאשימו אותנו שאנחנו לא מטפלים בו , האם אפשר לסדר לו מעט את הזקן ושער ראש ? תודה לרבנים.

תשובה:

שלום רב

אני מניח שעשיתם לו תספורת ראויה לפני חג הפסח, שהרי אתם כן מטפחים אותו כראוי כפי שאני מבין, כך שאני משוכנע שהמראה שלו אינו נובע מתספורת חסרה אלא כנראה מבעיית נקיון וכו', תלבישו אותו יפה תרחצו או ותסרקו אותו וזה יהיה בסדר גמור.

כמובן שאם מדובר באדם שאינו מבין מה נעשה סביבו הוא כלל אינו מחוייב בדיני ספירת העומר ומותר לו להתגלח וכו'.

בשורות טובות.