עשה מלאכה בחול המועד – האם רשאי להנות ממנה

לכבוד הרב שליט"א
הנני מתגורר בעיר בקהילה יהודית בארה"ב. ביו"ט האחרון הגיע הורי שמתגוררים בארץ לביקור, הורי אינם שומרים תורה ומצוות לצערי . ביו"ט שני של גלויות שנפל ביום ראשון השנה לתושבי חו"ל, להם הוא כמובן חול גמור אלא שאינם מורשים לעשות מלאכה בפרהסיא, הם החליטו ללכת לקניות ובין השאר קנו לי מספר פריטים. מה דין הפריטים שהם קנו לי? האם יש איזה שהוא איסור להנות מהם?
כן בחול המועד אימי הזמיני לי דרך אחד מאתרי הקניות מכנסיים, והם הגיעו אחר חול המועד. האם יש איזה שהוא איסור להנות מהמכנסיים?

בברכת התורה
תשובה:

שלום רב

אפילו אם היו קונים בשבת עצמה, לאחר שעבר זמן שיכלו לעשות זאת אחרי השבת אפשר כבר להשתמש [בכדי שיעשו]. כל שכן במקרה שלך, שודאי אין כל איסור להשתמש.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' שיח סעי' א.

לגבי מלאכה הנעשית בחול המועד, ראה ס' חול המועד כהלכתו בנספח לפרק ב שהאריך להוכיח שבדיעבד שעבר ועשה מותר להנות גם בתוך החג [ולא רק לאחריו כמו במקרה שלך], וכפי שמצינו בשו"ע סי' תקב סעי' א לגבי הדלקת אש ביום טוב עצמו, ורק במכוין מלאכתו למועד שהוא בזיון גדול אסרו בדיעבד בתוך המועד, כמובא במגן אברהם תקלח ב [גם זה רק במלאכה ממש ולא בקניות], ע"ע שם שהאריך.