מוזיקה בראש חודש אייר

שלום רב
רציתי לשאול אם מותר לשמוע שירים בר"ח אייר לפי הספרדים

תשובה:

שלום רב

אסור לשמוע מוזיקה בספירת העומר, גם לא בראש חודש.

חודש טוב!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שבוע טוב,
    מחילה,
    איפה כתוב בשו"ע וברמ"א שאסור לשמוע מוזיקה בספירת העומר. כתוב בהלכות בסימן תק"ס שאין לשמוע מוזיקה בגלל החורבן, וזה דין ששייך כל השנה, ושם מבואר ששירות ותשסחות לה' נהגו להקל. השו"עבסימן תצ"ג כתב שנהגו לא לשאת אשה ולהסתפר בלבד, אבל לגבי מוזיקה ושהחיינו לא כתב כלום מזה. אני חושב שבדורנו אשר אנשים מאוד קשה להם עם מוזיקה יש להתיר להם לשמוע מוזיקה שקטה והוי בכלל חומרא דאתי לידי קולא (פשוט שמדובר על מוזיקה יהודית עם תוכן המתאים לרוח תורתנו הקדושה).
    בברכה,
    ויקטור בוחניק רחובות

  2. ראה כאן מאמר מקיף בנושא
    http://din.org.il/2011/05/01/%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%A2%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%96%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A7%D7%9C%D7%98%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%9E%D7%99-%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%AA/
    אגב, אם יורשה לי להעיר, האוירה הזו של "בזמנינו הדור חלש וכו'" היא לדעתי הרעה חולה של הדור… אנחנו דור חזק שרוצה לקיים מצוות כמו שצריך! זה המסר שאנחנו צריכים להעביר לילדינו.
    כדאית היא תורת תלמידי רבי עקיבא להצטער עליה, ואם קשה זה גם בסדר גמור.
    נהיה יהודים גאים ונחנך על כך את ילדינו.