כשרות בשר רבנות רגילה

אם אכלתי בשר בהכשר רבנות בעבר האם עלי לעשות תשובה ולהתוודות באומרי אכלתי נבילות וטריפות ולכוון על בשר זה שאכלתי ?

תשובה:

שלום רב

לא צריך לעשות תשובה, ניתן להניח שהוא היה כשר. אין ספק שרוב הבשר שבהכשר הרבנות כשר וטוב, אלא שבגלל שאין הקפדה מקסימלית כמו במערכות המהודרות יותר יתכנו תקלות, ולכן יש להקפיד על כשרות מהודרת. באופן כללי, גם מי שאוכל תמיד מכשרות מהודרת ביום הכיפורים מזכיר מאכלות אסורות בוידוי, אולי חלילה אירע וכו'.

שנעשה תמיד רק טוב!

חודש טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מחילה.
    בשר בכשרות רבנות, כל עוד ולא רשום חלק עליו "חלק", אומר שהיו בו סירכות או רירים שמיעכו או ניתקו אותן, ולדעת הבית יוסף בשולחן ערוך יורה דעה סימן לט ( פסק כהרשבא ועוד) שבשר זה "נחשב כמאכיל טריפות בישראל", לשון השולחן ערוך שם.