מוזיקה במסיבת בת מצווה בספירת העומר

שלום כבוד
ברצוני לשאול שאלה
בתי היה לה בת מצוה לפני פסח ולא יכולנו לחגוג לה – כי ערב פסח היה, וברצונינו לחגוג לה עכשיו בימי העומר האם אפשר עם מוזיקה או שיש להמתין אחרי לג בעומר (נוהגים כספרים עד לד בעומר)

תשובה:

מסיבת בת מצוה הנערכת לבת אינה נחשבת סעודת מצוה, כמבואר בשו”ת אגרות משה או”ח ח”א (סי’ ק”ד) ח”ב (סי’ צ”ז) וח”ד (סי’ ל”ו), ולכן אין לקיימה בימים אלו עם מוזיקה וריקודים, ובודאי לא באופן הזה שהיא מתקיימת שלא בזמנה. ובכל מקרה אין היא עדיפה על מסיבת בר מצוה הנערכת שלא בזמנה.